Her er han: Se & Hørs Tys Tys-kilde

Se og Hørs såkaldte 'Tys Tys'-kilde er den nu 47-årige Peter Bo Henriksen. En it-specialist fra Valby, der på Se og Hør var kendt under navnet 'Kreditkort-Bo'.

Da skandalen om Se og Hør begyndte at rulle, var han som sunket i jorden. I hvert fald i forhold til pressen og TV 2, der flere gange har forsøgte at møde ham til et interview.

Derfor er det ikke bekræftet, hvordan samarbejdet med Se og Hør oprindelig blev indledt - omend flere af de øvrige personer i sagen har forklaret, at det skete i forbindelse med Prins Joachim og Prinsesse Maries hemmelige bryllupsrejse til Canada efter brylluppet i maj 2008.

Politiets oprindelige sigtelse åbnede dog for, at Peter Bo Henriksen kan have solgt oplysninger allerede i 2007 - men Københavns Vestegns Politi har indtil videre valgt at holde yderligere detaljer omkring sagen hemmelige.

Efter at sagen begyndte at rulle, henvendte it-specialisten sig selv på politigården hos Københavns Vestegns Politi, hvor han tirsdag den 30. april 2014 klokken 15.15 blev afhørt og sigtet for blandt andet at have videregivet personfølsomme oplysninger - for systematisk at have malket Nets for kreditkortinformationer, som han herefter videresendte til udvalgte reportere fra Se og Hør.

Læs også: Forbrugerrådet: Få styr på vildt forældet it-lovgivning

Og gode var de tip, som it-specialisten skaffede. Angiveligt skal han frem til 2012 have forsynet ugebladet Se og Hør med detaljerede oplysninger om mindst et stort tocifret antal kendtes kreditkortforbrug - oplysninger, han ifølge BT modtog i omegnen af 10.000 kroner for hver måned.

Peter Bo Henriksen har for længe siden slettet eller lukket sine profiler på sociale medier - men inden da skrev han på sit CV på LinkedIn, at han har beskæftiget sig med IT siden 1987, hvor han fik arbejde i den daværende logistikafdeling i Københavns Kommune.

Herfra avancerede han til først fejlsøgning og servicering af it-udstyr, siden blev han EDB-operatør - inden han i 1997 skiftede til finanssektoren og PBS, det daværende Pengeinstitutternes Betalingsservice. I 2007 blev arbejdet udliciteret til IBM - og Peter Bo Henriksen fulgte med - frem til maj måned 2012, hvor han blev fritstillet sammen med 200 andre kolleger.

Altså samme år, hvor lækken af kreditkortoplysninger til Se og Hør skal være ophørt.

Videre skriver den 47-årige københavner på sit cv, at han er forretningsorienteret, resultatorienteret og løsningsorienteret. Desuden er han ansvarsbevidst og god til at tage ansvar og styring, står der i Peter Bo Henriksens CV, ligesom han lægger vægt på at være kreativ, idé-rig og vellidt.

Fra slutningen af  2012 og helt frem til Ken B Rasmussen i april 2014 udgav bogen ’Livet, der forbandede’ og afslørede, at ugebladet Se og Hør havde betalt en hemmelig kreditkortkilde for kendte og kongeliges kontobevægelser, arbejdede it-specialisten for Nordea - men da sagen begyndte at rulle, bad Nordea ham om ikke at møde på arbejde igen lige med det første.

Peter Bo Henriksen forsøgte i juni 2014 at få nedlagt navneforbud i sagen, således at pressen ikke måtte komme med oplysninger, der kunne identificere ham - men med henvisning til "lovovertrædelsens karakter, omfang og grovhed og sagens samfundsmæssige betydning" afviste først Retten i Glostrup at nedlægge et navneforbud - hvilket Østre Landsret siden tilsluttede sig.

Med henvisning til "lovovertrædelsens karakter, omfang og grovhed og sagens samfundsmæssige betydning" fandt begge domstole, at offentligheden har ret til at kende tys tys-kildens identitet - og under retsmødet i Glostrup, hvor TV 2 var til stede, fremgik det da også, at Peter Bo Henriksen i politiforhør har erkendt dele af de faktiske forhold - at han altså har medvirket til at videregive oplysninger til Se og Hør.

Ifølge hans forsvarer, Michael Juul Eriksen, nægter han sig dog skyldig i alle politiets anklager - Michael Juul Eriksen mener ikke, at der er foregået noget, som er i strid med loven.

- Han erkender store dele af de faktiske omstændigheder, men nægter sig skyldig, siger Michael Juul Eriksen - og uddyber:

- I sigtelsen, der omhandler Straffelovens § 263 stk. 3, ligger der, at man gennem sit arbejde uberettiget skal have skaffet sig adgang til oplysninger. Og det mener vi ikke er tilfældet, siger Michael Juul Eriksen med den forklaring, at det ikke er uberettiget, hvis man gennem sit arbejde har lovlig adgang til oplysninger.

Læs også: Efterforsker fra Rejseholdet: Det er overvågning af intime detaljer

Bogen, der fik skandalen til at rulle, er ifølge forfatteren en fiktiv roman, der fortæller om livet på ugebladet Set og Hørt – i virkelighedens verden er den hemmelige tys-tys kilde, der i bogen sælger oplysninger til ugebladet, den samme som virkelighedens 45-årige it-specialist.

- Hvis en kendt var involveret i en eller anden skandale og helst ville skjule sig for pressen og offentligheden, så skulle vedkommende bare bruge sit kreditkort én enkelt gang, så vidste Set og Hørt besked, står der i bogen.

Læs også: Forfatter bag skandale-bog: Hævn er klart et motiv

Kilder med tilknytning til Se og Hør fortæller til tv2.dk, at samarbejdet foregik på en måde, hvor udvalgte medarbejdere på ugebladet kunne kontakte den hemmelige tys-tys-kilde – der i særlige tidsrum kunne tilføje eller fjerne specifikke navne på en liste, der automatisk hentede alle oplysninger om de valgte personers kreditkortforbrug ud af databasen på Nets, hvor han var ansat.

Oplysninger, der blev sendt videre på sms’er til medarbejderne på ugebladet – oplysninger om hundredevis af kendte – fra prins Joachim og prins Henrik til Iben Hjejle og Remee.

Gennem årene kom it-eksperten ifølge tv2’s kilder på særdeles god fod med flere medarbejdere på Se og Hør – gentagne gange blev han inviteret med til ugebladets fester på restaurant Grøften i Tivoli – ligesom han hyppigt har deltaget i andre større arrangementer sammen med sine venner på ugebladet.

Læs også: Jelved om Se og Hør-sag: Kan være den største skandale nogensinde

I TV 2’s egen eventafdeling så man også navnet 'Peter Bo Henriksen' på gæstelisterne - så ofte, at man antog, at han var freelance-tilknyttet journalist hos Se og Hør. Hvor selv praktikanterne på Se og Hør ifølge tv2.dk's oplysninger skal have undret sig over, hvem manden var – og hvorfor han altid var med.

Senest 26. april 2014, hvor han deltog som en af fire personer på Se og Hørs gæsteliste til arrangementet Top Charlie i Parken.

Læs også: Se og Hør-fotograf står frem: Sådan advarede jeg Nets

Gennem årene blev Peter Bo Henriksen desuden gode venner med Se og Hør-journalist Kasper Kopping – det fortæller både kilder og flere billeder på de sociale medier, der viser de to på en række byture.

I hvert tilfælde inden, it-specialisten lukkede sin Facebook-profil – og inden, hans venner fra Se og Hør slettede ham fra deres vennelister.

Læs også: Se og Hør-sagen: Rigshospitalet kulegraver tip om gravide

Smilende i pastel

I sit cv beskriver it-specialisten sig selv som kreativ og iderig, uformel, humoristisk og serviceminded, vellidt og en person, der kommer godt ud af det med de fleste mennesker.

På billedet smiler han solbrændt til fotografen iført en pastelfarvet jakke – på andre billeder er han mere formelt klædt i hvid skjorte og sort jakke.

Læs også: Kilder: Se og Hør havde betalt kilde på Rigshospitalet

- Han er flink nok, ham er der aldrig noget med, siger en nabo i det røde højhusbyggeri med udsigt over blomstrende kirsebærtræer, som it-specialisten bor i. De seneste år alene – inden da boede han sammen med sin daværende hustru i en anden lejlighed i den samme boligforening.

Andre personer med kendskab til Peter Bo Henriksen fortæller til TV 2, at han gerne talte om de kendte - at han var fascineret af personerne i de kulørte blade.

Trives med døgnarbejde

I det professionelle cv står der endvidere, at it-specialisten siden 1988 har arbejdet på skiftende arbejdstider. Han trives med lange arbejdsdage og skiftende miljøer, skriver han om sig selv.

I 2007 skiftede han arbejdsgiver fra det daværende PBS, Pengeinstitutternes Betalingsservice, til IBM – det skete sammen med omkring 70 andre ansatte og fordi, IBM overtog driften af de serversystemer, der holder styr på danskernes kreditkortforbrug.

It-specialistens opgave ændrede sig tilsyneladende ikke synderligt – hans arbejde foregik på et højt sikkerhedsmæssigt niveau og bestod blandt andet i at overvåge netværket og serverne.

Hvorfor han også havde skrevet under på en 'tro og love'-erklæring om, at han ville respektere de personlige informationer.

I 2012 blev han sammen med et par hundrede kolleger opsagt i forbindelse med en større omstrukturering - siden da har han både oprettet eget firma og arbejdet i kortere perioder for Fujitsu og Nordea.

Artiklen er opdateret

Derfor skriver TV2 'tys tys'-kildens navn

Østre Landsret har 26. juni 2014 besluttet, at der ikke skal være navneforbud i sagen om Se og Hørs såkaldte 'tys tys'-kilde.

Landsretten vurderer, at sagen har så grov en karakter, at offentligheden har interesse i at blive gjort bekendt med, hvem der er sigtet i sagen.

TV 2 fik under retsmødet i byretten, hvor spørgsmålet om navneforbud blev behandlet i første instans, vished for, at der forelå en delvis erkendelse af sagens faktiske forhold, altså videregivelse af oplysninger til Se og Hør.

Oplysningen kom fra den sigtedes forsvarer, og den erkendelse spiller en væsentlig rolle for TV 2’s beslutning om fremadrettet at offentliggøre den sigtedes identitet.

Da Retten i Glostrup afviste navneforbuddet for tys tys-kilden, kærede forsvarsadvokaten til Østre Landsret.

TV 2 har i forhold til at offentliggøre ’tys tys’-kildens identitet afventet kæremålets udfald.